Musicgroup BV Platenmaatschappij!

De Musicgroup BV is onderdeel van de CD fabriek BV in Weert, een bedrijf dat zich bezighoud met niet alleen het vervaardigen van DVD en CD en andere digitale media maar ook weten wij de weg naar eventuele platenmaatschappijen distributie en de mogelijkheden van pluggen en promotie voor commerciële cd en dvd producties.

platenmaatschappij

Tevens kunt u in overleg de promotie van u product op radio TV en internet door ons te laten verzorgen , zelfs bestaat er de mogelijkheid om via ons een professionele video clip te maken zie www.ericdikeb.nl  incl. absoluut uitzendgarantie op meer dan 13 tv-stations.

Wat is het voordeel van een platenmaatschappij?

Ook al brengen artiesten tegenwoordig nog regelmatig platen uit, de term platenmaatschappij klinkt toch echt een beetje ouderwets. Zeker in een tijd waar iedereen zijn muziek via allerlei kanalen streamt, komt de term plaat of platenmaatschappij vreemd over. Ik kan me voorstellen dat je je soms afvraagt: wat doet een platenmaatschappij eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker: wat is het voordeel als ik een platenmaatschappij inschakel?

Afdelingen binnen de platenmaatschappij

Het is allereerst belangrijk om te weten dat een platenmaatschappij uit verschillende afdelingen bestaat. Zo is er een A&R manager die de demo’s beluistert en eventueel een platendeal sluit met een band of artiest. De afdeling creative services regelt het hoesontwerp en eventuele acties en zorgt voor advertenties en redactionele stukken in de dag- en weekbladen. Ook het drukwerk en de videoclips worden door deze afdeling in gang gezet. De product manager zorgt voor al het regelwerk rondom de cd- of dvd-productie. Je kunt dan denken aan dat het artwork en de masters bijvoorbeeld op tijd in de cd perserij zijn. Verder is het ook belangrijk dat het eindproduct op voorraad is bij de distributeur en dat er eventueel acties en promotionele activiteiten worden bedacht om het product onder de aandacht te brengen. Vroeger ging dat veelal via de post maar tegenwoordig zijn internet en e-mail daarbij heel belangrijk. Je kunt dan denken aan iTunes en YouTube maar ook simpelweg een e-mail met een bio versturen aan verschillende popjournalisten.

Indien wij de distributie verzorgen wordt u product aangeboden in alle cd-shops incl. bekende winkelwarenhuizen in Nederland en België.

De Musicgroup bv gaat verder waar andere allang gestopt zijn, door de jarenlange succesvolle ervaring met onze eigen labels en onze contacten in de Muziek industrie , bereikt u een optimaal resultaat om uw product bekendheid te geven.

Onze muziekuitgeverij B.C.S. Publishing speelt een actieve rol in de promotie van uw product ! BV:

  • Het legaal downloaden van muziek op het internet.
  • Aanmelden van u productie bij de Mega-charts
  • Of eventueel de Olon verzamel cd komt maandelijks bij meer dan 350 Radio en TV stations.
  • Ook hebben wij het juiste adres voor een plugger
  • Barcode incl. bestelnummer op de cd-hoes
  • U productie aanmelden bij belangrijke muziek sites bv http://www.platenmaatschappij.nl

Het maken van zeer professionele cd en dvd covers via ons eigen ontwerpbureau www.cdhoes.nl is geen probleem incl. de plaatsen van barcode en bestelnummer i.v.m de distributie naar de cd-shops.

Bij de Musicgroup bv bestaat er de mogelijkheid om commerciële producties onder te brengen op een van onze platenlabels.

© cdfactory.nl - Webdesign - Your Concept
Top
cdfactory.nl
Facebook
Twitter
YOUTUBE
LINKEDIN
GOOGLE